• Ελληνικά
  • English
  • Deutsch

Τοποθεσία


Στο Κεντρικό Αιγαίο και λίγο Βόρεια βρίσκεται η Σκύρος. Απόμερη και ξεχωριστή παραμένει στο πέρασμα των χρόνων ένα στολίδι στο πέλαγος. Η πλούσια πολιτιστική κληρονομία της, η λαϊκή τέχνη και η παράδοση, η πλούσια εναλλαγή του τοπίου της, οι καθαρές θάλασσες με τις δαντελένιες αμμουδιές προσελκύουν τον επισκέπτη και τον κάνουν να την αγαπήσει. Σε μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού και την πλέον τουριστική, τα Μαγαζιά, βρίσκονται τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Georgias House.

 • Διαδρομή

  Πλοίο
   
  Για να επισκεφτεί κάποιος την Σκύρο θα πρέπει να φτάσει στο λιμάνι
  της Κύμης από όπου καθημερινά το πλοίο "Αχιλλέας" εκτελεί τα τοπικά δρομολόγια.
  Τηλέφωνο Πρακτορείων: Κύμης  +30 22220 22020
                                             Σκύρου +30 22220 91790
   
  Αεροπλάνο
   
  Για την Σκύρο υπάρχει επίσης αεροπορική σύνδεση με Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
  Τηλεφωνικό Κέντρο Aegean Air : Από σταθερό 801 11 20000
                                                           Από κινητό    (+30) 210 6261000

 • Εκδρομές

  Εκδρομή στις Θαλάσσιες Σπηλιές
   
  Μια εκδρομή που δεν θα πρέπει να χάσει κανένας επισκέπτης. Καραβάκια από το λιμάνι της Σκύρου, την Λιναριά, ξεκινούν καθημερινά με προορισμό το νότιο τμήμα της Σκύρου όπου υπάρχουν οι φημισμένες θαλάσσιες σπηλιές. Εκτός από τις θαλάσσιες σπηλιές το ταξίδι περιλαμβάνει και μια στάση στο νησάκι Σαρακήνικο. Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να κολυμπήσει στα καταγάλανα νερά και να ξαποστάσει στη χρυσαφένια αμμουδιά της Γλυφάδας. Τέλος, κατά την διάρκεια της εκδρομής προσφέρονται θαλασσινοί μεζέδες και ούζο στους ταξιδιώτες.
   
  Εκδρομή στο Δάσος με το Σκυριανό αλογάκι
   
  Στη περιοχή Τραχύ στο βόρειο τμήμα του νησιού υπάρχει μια έκταση 15 στρεμμάτων όπου φιλοξενούνται 30 σκυριανά αλογάκια, ένα είδος υπό εξαφάνιση. Εκεί μπορεί ο επισκέπτης να ιππεύσει ένα από τα 30 εξημερωμένα αλογάκια και να απολαύσει μια βόλτα μέσα στο καταπράσινο δάσος του νησιού.

 • Παραλίες

  Η Σκύρος διαθέτει πολλές και όμορφες παραλίες με πεντακάθαρα νερά. Κολπίσκοι και όρμοι απλώνονται σε όλο το μήκος του νησιού. Οι παραλίες στο βόρειο τμήμα της βρίσκονται μέσα σε πολύ πράσινο και οι περισσότερες είναι αμμώδεις, ενώ οι παραλίες στο νότιο τμήμα της καλύπτονται από βότσαλα. Οι κυριότερες παραλίες του νησιού είναι οι εξής:

  • Μαγαζιά - Μώλος: Η μακρύτερη αμμώδης παραλία του νησιού αλλά ταυτόχρονα και η πιο διάσημη. Ξεκινάει από την περιοχή των Μαγαζιών και τελειώνει στην περιοχή του Μώλου. Οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, beach bar και πολλές ταβέρνες αλλά και ουζερί. Η πρόσβαση στη παραλία αυτή πραγματοποιείται είτε με αυτοκίνητο είτε οδικώς.
  • Γυρίσματα: Η δεύτερη μεγαλύτερη παραλία του νησιού. Βαθιά αμμώδης παραλία με γαλάζια νερά. Οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bar και ψαροταβέρνες. Η πρόσβαση στη παραλία αυτή πραγματοποιείται είτε με αυτοκίνητο είτε οδικώς.
  • Καρεφλού: Μεγάλη παραλία με βότσαλο η οποία βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού. Ιδανική για απομόνωση και ησυχία καθώς δεν είναι οργανωμένη. Η πρόσβαση στη παραλία αυτή πραγματοποιείται μόνο με αυτοκίνητο μέσω ενός βατού χωματόδρομου.
  • Άγιος Πέτρος: Σχετικά μεγάλη παραλία με ψιλό-ψιλό βότσαλο στο βόρειο τμήμα του νησιού. Η πρόσβαση στη παραλία αυτή πραγματοποιείται μόνο με αυτοκίνητο μέσω ενός βατού χωματόδρομου.
  • Κυρά Παναγιά: Όμορφος μικρός κόλπος στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού. Χαρακτηριστικό της είναι τα πολύ ρηχά αλλά και κρύα νερά της. Η πρόσβαση στη παραλία αυτή πραγματοποιείται μόνο με αυτοκίνητο μέσω ασφαλτόδρομου.
  • Ατσίτσα: Μικρή και πανέμορφη παραλία με βότσαλο και άμμο. Τα πεύκα αλλά και οι βραχώδεις σχηματισμοί συνθέτουν ένα ειδυλλιακό τοπίο. Εύκολα προσβάσιμη μόνο με αυτοκίνητο μέσω ασφαλτόδρομου.
  • Άγιος Φωκάς: Μικρή αλλά και γεμάτη πράσινο παραλία στα δυτικά του νησιού. Βρίσκεται σε ερημική παραλία σε ένα κόλπο που δύσκολα τον πιάνουν τα καλοκαιρινά μελτέμια. Δεν είναι οργανωμένη, στην άκρη της λειτουργεί μια ταβέρνα. Εύκολα προσβάσιμη μόνο με αυτοκίνητο μέσω ασφαλτόδρομου και χωματόδρομου.
  • Πεύκος: Αμμώδης παραλία στα δυτικά του νησιού. Βασικό χαρακτηριστικό της οι καταπράσινοι πευκόφυτοι λόφοι και τα παγωμένα γαλάζια νερά της. Δεν είναι οργανωμένη αλλά διαθέτει μια ταβέρνα στη οποία μπορείτε να φάτε και να αγοράσετε νερό. Εύκολα προσβάσιμη μόνο με αυτοκίνητο μέσω ασφαλτόδρομου.
  • Κολυμπάδα: Ερημική παραλία γεμάτη άσπρα βότσαλα. Βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του νησιού. Δεν είναι οργανωμένη οπότε καλό θα ήταν να πάρετε μαζί σας τα απαραίτητα. Προσβάσιμη  με αυτοκίνητο μέσω ασφαλτόδρομου μέχρι ενός σημείου και έπειτα πεζοπορία σε ένα σύντομο χωματόδρομο.
  • Καλαμίτσα: Μεγάλη και πολυσύχναστη παραλία με χοντρό και ψιλό βότσαλο. Σε μικρή απόσταση από την παραλία υπάρχουν πολλές ταβέρνες. Εύκολα προσβάσιμη από τον κεντρικό δρόμο με αυτοκίνητο.
  • Ασπούς: Ήσυχη παραλία με άμμο και σχετικά κοντά στην "Χώρα". Δεν είναι οργανωμένη αλλά υπάρχουν αρκετά μαγαζιά για να αγοράσετε τα απαραίτητα. Εύκολα προσβάσιμή από τον κεντρικό δρόμο με αυτοκίνητο.
  • Αχερούνες: Παραλία με ψιλό βότσαλο και άμμο. Καθαρή και ρηχή θάλασσα. Οργανωμένη κι εύκολα προσβάσιμη από τον κεντρικό δρόμο με αυτοκίνητο.

 • Αξιοθέατα

  Χώρα Σκύρου
   
  Η πρωτεύσουσα του νησιού είναι η Σκύρος, ή όπως αλλιώς την αποκαλούν όλοι οι Σκυριανοί "Χώρα". Η Χώρα είναι χτισμένη πάνω στην πλαγιά ενός λόφου. Αξίζει κανείς να περπατήσει στα στενά λιθόστρωτα σοκάκια και να κάτσει σε κάποιο από τα πολλά μαγαζάκια απολαμβάνοντας τοπικούς μεζέδες και λουκουμάδες. Παρόλο που η Σκύρος ανήκει στο σύμπλεγμα των Σποράδων, τα κατάλευκα σπιτάκια δίνουν την αίσθηση στο επισκέπτη ότι βρίσκεται σε ένα κυκλαδίτικο νησί. Μην αμελήσετε να επισκεφτείτε την πλατεία του Μπρουκ, απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα.
   
  Κάστρο Σκύρου
   
  Στην κορυφή του λόφου, όπου είναι χτισμένη η "Χώρα", δεσπόζει το βυζαντινό κάστρο του νησιού. Εκεί μπορεί κανείς να θαυμάσει τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου του 960 μ.Χ. καθώς και ερείπια παλιών σπιτιών και άλλων 2 ιερών ναών, του Αγίου Αθανασίου και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
   
  Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Φαλτάιτς
   
  Το μουσείο στεγάζεται σε ένα σκυριανό αρχοντικό που είναι χτισμένο πάνω στα αρχαία τείχη στο βορειοανατολικό άκρο της "Χώρας". Ιδρύθηκε από το Μάνο Φαλτάιτς το 1964 και στις αίθουσες του ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει σκυριανά σκαλιστά έπιπλα, υφαντά, κεραμικά και παραδοσιακές στολές της Σκύρου.
   
  Πουριά
   
  Ένα από τα αξιοθέτα του νησιού είναι και η περιοχή των Πουριών. Αξίζει να επισκεφτεί κανείς της περιοχή αυτή για να θαυμάσει το εκκλησάκι του Άγιου Νικόλα, το οποίο είναι χτισμένο μέσα σε ένα βράχο από πωρόλιθο.

 • Εστιατόρια

  Η Σκύρος φημίζεται για το ντόπιο κατσίκι, το σκυριανό τυρί, τα φρέσκα ψάρια και τις αστακομακαρονάδες. Υπάρχουν πολλές και όμορφες ταβέρνες διάσπαρτες σε όλο το νησί. Επίσης στην Σκύρο θα βρείτε και πολλά ουζερί - τσιπουράδικα με θαλλασινούς μεζέδες. Τέλος μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε λαδόπιτα με ξυνοτύρι που είναι παραδοσιακό τηγανόψωμο σερβιρισμένο με ένα είδος τυριού κρέμας.

 • F/B Αχιλλέας
 • Σπηλιές
 • Παραλία Σαρακήνικο
 • Παραλία Πεύκος
 • Πεύκος - Λιναριά
 • Σκυριανά Πόνυ
 • Παραλία Μαγαζιά
 • Χώρα Σκύρου